Wat heb ik nodig bij de verkoop van mijn woning?

Er komen heel wat zaken bij kijken, zowel vóór als na de ondertekening van de voorlopige verkoopovereenkomst. Wat velen over het hoofd zien, is dat je een woning niet op de markt kan brengen zonder de nodige attesten. De wettelijke vereiste daaromtrent zijn de jongste jaren grondig gewijzigd...

1. Bodemattest: Ruim 99% van die attesten wordt opgevraagd door vastgoedmakelaars of notarissen die het in regel al binnen 2 dagen ontvangen.

2. Stedenbouwkundig uittreksel: Aan de hand hiervan kan de koper nagaan of er bouwkundige overtredingen zijn vastgesteld, of de woning gelegen is in een zonevreemd gebied en of er verkavelingsvoorschriften zijn. Dit document moet al kunnen voorgelegd worden bij het tekenen van het compromis en moet alsook worden opgenomen in de publiciteit.

3.Postinterventiedossier: is verplicht bij elke verkoop van app. of woning. Het is een soort onderhoudsboekje van een woning en is verplicht bij elke verkoop van een woning waarvan de bouw is begonnen na 1 mei 2001 of waaraan sindsdien werken zijn uitgevoerd.

4. Energieprestatiecertificaat (EPC): Dit geeft de koper een beeld van het energieverbruik. Hoe lager de score, hoe beter. De verkoper moet al over een EPC certificaat beschikken van zodra hij de woning te koop aanbiedt.

5. Electriciteitsattest: Indien u een woning verkoopt waarvan de electrische installatie dateert van voor 1 oktober 1981, bent u verplicht die electrische installatie te laten controleren. Voor woningen met een jongere installatie is dat niet nodig.

Graag staan wij u bij met al uw vragen omtrent deze documenten en begeleiden wij u graag verder.

Wij begeleiden u doorheen het volledige verkoopstraject van uw villa, appartement of handelsruimte. Wij onderscheiden ons in Oostduinkerke dankzij onze jarenlange vastgoedervaring en een proactieve aanpak.

Onze uitstekende verkoopsresultaten spreken voor zich...